Gå til indhold
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
DEN ULTIMATIVE PAKKELISTE

DEN ULTIMATIVE PAKKELISTE

Vi har gjort det lettere for dig at komme afsted på skiferie med alt du behøver. 
Download vores pakkeliste og tjek listen af mens du pakker.

 

 

SKIUDSTYRET DER ER MUST HAVE

Skistave
Her kan du jo selvfølgelig leje skistave på det skisportssted du skal være, men hvis du gerne vil have dine egne lækre stave - så har vi nogle bud her. 
Du kan enten vælge Carbon eller Aluminium stave - valget er lidt op til dig. Carbon er let og lækkert og er et stærkt materiale. 
Derudover kan man vælge Leki's stop system - Trigger system. Det er super nemt og er enormt sikkert. 

Ski
Her kan du jo selvfølgelig også leje dig til et par gode ski. MEN, der er ikke noget bedre end at have sine egne ski som man kender og føler sig godt tilpas på. 
Her findes der naturligvis mange forskellige typer; alpine, off piste, park, all mountain osv. 

Hvis du ved præcist hvilke ski du vil have så er det nemt, og ellers er vores eksperter altid klar til at hjælpe dig til dine næste par ski. 

Skistøvler
Her bliver det mere kringlet, da støvler bare SKAL sidde godt. Jeg tror de fleste kender at man ikke kan stå hele dagen fordi det hele klemmer eller strammer. Leje støvler kan nogle gange være ok, men ens egne støvler der er blevet tilpasset er simpelthen det hele værd. 
Hvis du gerne vil have vi finder nogle støvler til dig, så er det vigtigt du bestiller en tid på vores online booking. Her er du sikret den bedste rådgivning og fitting af støvler. 

Hjelm
Alle har jo ikke ens hoveder og det ved hjelm producenterne også. Derfor findes der enormt mange forskellige pasformer iblandt hjelme. det kan man desværre ikke læse sig til, hvordan den lige sidder på dit hoved. Hjelme er altid bedst at købe ved at prøve dem på. Hjelme skal sidde tæt men ikke FOR tæt, den må selvfølgelig ikke klemme eller presse på et punkt - så får man altså hovedpine efter 6 timer i den. Derfor, prøv dem på - de skal beskytte dit hoved - så husk den skal sidde tæt. 

Goggles
De fleste ved ikke at prøvning af goggels er mest effektfuld hvis du har din hjelm med. Herfra kan man sikre at din hjelm og goggles passer sammen så du ikke fryser i panden, får skubbet brillerne ned over næsen eller skubber hjelmen tilbage. 
Goggles er sikkerhed - for dine øjne og næse. ikke nok med alle vores linser har UV protection så dine øjne ikke får skade af den lyset fra både solen og sneen, derudover sikre de også dine øjne for skader ved f.eks. styrt eller påkørsler. 

Der findes mange forskellige linser - både til sol, overskyet og alt derimellem linser. Det kan være en jungle - det sikre valg er at tage en brille hvor du nemt kan skifte glas når vejret skifter. 

Rygsæk
Selvfølgelig ikke essentiel, men super praktisk når man har familien med på tur med madpakker, vand, ekstra trøjer, solbriller og hvad der ellers kan være.
Her er det helt klart fordelagtigt at have en rygsæk der kan lukkes både på brystet men også om hoften, så taksen ikke flagre rundt og den bærende den bliver om din hofte og ikke på skuldrene. 

Lavineudstyr
Her er der jo tale om den største sikkerhed vi kan erhverve os, hvis vi køre meget off-piste. Du behøver ikke lavine grej hvis du bare lige køre ved siden af pisten i low risk områder. Derimod er det en virkelig god ide for dig og dem du følges med at have lavine udstyr på jer hvis i køre væk fra det centrale område. Du kan gå mange veje her - det vigtigste er at du har en bipper, skovl og sonde.  

 

SKIUDSTYRET DER ER NICE-TO-HAVE

Inderhandsker
Inderhandsker er ikke bare nice-to-have det er virkelig lækkert at have. Vi bruger pimært merino uld inderhandsker, fordi de hverken kommer til at lugte og så er de både varme og bløde at have på. En lille omkostning for en fantastisk følelse. 

Gogglesoc
Vi kender alle de vi står i gondolen eller skibussen og skiene vælter rundt og rammer vores hjlem og goggles. De dyre briller som du lige har købt. Irriterende - nu skal du køre med en ridse midt på resten af ugen. SÅ er der faktisk en løsning på problemet - GoggleSoc! Haps, på med den, og så er dine goggles beskyttet mens du kan nyde din frokost uden at være nervøs for ridser på brillerne. 

Rub-on / spray on Voks
NEMT! Prøv at hør, det er så nemt at det burde være meget dyrere. Du har hurtige ski hver dag med enten rub on voks eller spray on voks. Så behøver du ikke strygejernet med på ferien - bare smør på hver aften når dine ski er tørre - så er du flyvende dagen efter. 

Slibe -og voks grej
Det er jo ikke det der gør om skiene drejer eller ej - men hold nu op det er lækkert med skarpe kanter og ski der ikke stopper i sneen som om de har modhager. Det kan gøre så let! ovenfor har jeg introduceret dig til spray on voks - her kan de se en lille pocket edger - som du helt simpelt bare køre over kanterne på dine ski - så de er helt skarpe. Det er selvfølgelig ikke så godt som den helt store service - men det kan gøre en forskel. 
Lær evt. hvordan du skal bruge den på Swix hjemmeside, Youtube eller kom forbi os og se. 

Vi afholder også slibe og voks kurser i løbet af sæsonen - følg med på SoMe.

Solcreme og læbepomade med solfaktor
Den her er faktisk must-have! d kan virkelig skade din hud og løber ved ikke at bruge solcreme. Minimum faktor 30

Vaskemiddel 
Tja, hvis du har brugt flere tusinder af kroner på en jakke med Gore-Tex - så skal den også vaskes med Gore-Tex vaskemiddel - ellers fjerne du effekten. Sørg altid for at vakse din dunjakke og Gore-Tex tøj med det rigtige vaskemiddel. 

Drikkedunk/bælte
Mega god ide at have på dig. Hvis ikke du vil køre med et drikkedunksbælte - så er en blød flaske en god ide at have med. Vi bliver ofte dehydreret uden at vide det, og det er bare rart lige at have noget vand på sig. 

 

Forrige artikel De bedste ski destinationer til forårs turen
Næste artikel Asbjørn Boye

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter